Over

RijschoolHUB gaat zich toeleggen op kandidaten die, om wat voor reden dan ook, moeite hebben met autorijden. Dit betreft kandidaten zonder rijbewijs, maar ook diegenen met rijbewijs. Als je lang niet meer hebt gereden, een nare ervaring in het verkeer hebt opgedaan of jezelf om wat voor reden dan ook niet comfortabel voelt achter het stuur; iedereen kan een nieuwe start maken.

Daarvoor heeft RijschoolHUB zich laten bijscholen tot erkend RIS-instructeur.

Deze Rijopleiding In Stappen heeft een, ook voor de leerling, praktische en duidelijke opbouw van lessen naar het examen. De leerling krijgt een praktijkboek waarin de lessen stap voor stap zijn uitgewerkt. De opleiding is onderverdeeld in 4 modules: voertuigbeheersing, eenvoudige verkeerssituaties en bijzondere verrichtingen (parkeren en omkeren), complexere verkeerssituaties en uiteindelijk de zelfstandige, verantwoordelijke bestuuder. De modules zijn weer onderverdeeld in scripts (lees rijlessen) die een logische opbouw hebben.  Voor zowel leerling als instructeur is het altijd duidelijk wat het doel van een les is. Zomaar een rondje rijden is er niet bij! De instructeur gebruikt een leskaart die aansluit bij het praktijkboek.

Vanaf januari 2023 is RijschoolHUB gestopt met rijles geven in een handgeschakelde auto. Het rijden in een auto met een automatische versnellingsbak heeft de toekomst. De verbrandingsmotor gaat verboden worden. Elektrische en hybride auto's hebben geen handgeschakelde versnellingsbak. De overheid stimuleert het rijden in hybride en elektrische auto's om de CO2 uitstoot te verlagen. Vandaar dat je in de nabije toekomst steeds minder handgeschakelde auto's op de weg gaat zien. Het leren rijden in de auto met een automatische versnellingsbak heeft de volgende voordelen:

  • Je hoeft minder handelingen tegelijk te doen, dus heb je een betere concentratie in het verkeer. Met andere woorden: het is veel makkelijker.
  • Doordat het rijden in een automaat makkelijker is, leer je het autorijden sneller aan en dat scheelt lessen.
  • Doordat je minder rijlessen nodig hebt, ben je goedkoper uit.

Het enige nadeel van het examen rijden in een automaat? Je mag niet rijden in een handgeschakelde auto. Op dit moment is bijna de helft van de auto's in Nederland een automaat. In 2022 was 70% van de nieuw verkochte auto's een automaat.

RijschoolHUB biedt kwaliteit. Zoek je een rijschool waar je zo "goedkoop" mogelijk je rijbewijs kunt halen in zo weinig mogelijk lessen? Kies dan vooral niet voor RijschoolHUB. Je moet het ook niet willen. Een rijbewijs gaat je hele leven mee. De kans op een dodelijk ongeluk bij een autorit van Utrecht naar Teuge is nog steeds groter dan de kans op een dodelijk ongeluk tijdens een skydive-sprong uit een vliegtuig. Waar zou dat aan liggen? In ieder geval niet aan de auto's of aan de wegen. RijschoolHUB wil van jou een veilige en zelfstandige bestuurder maken. In 20 uur kan je niet leren boksen of gitaar spelen. Zo is het veilig en zelfstandig besturen van een auto, in de drukke verkeersituaties van de randstad, voor de meeste leerlingen eveneens onmogelijk aan te leren binnen 20 rijlessen van een uur. De ervaring leert dat een leerling die zonder enige ervaring in een auto stapt toch wel 35 lessen van 90 minuten nodig heeft om examenvaardig te worden. 

Daar tegenover staat dat veel leerlingen te maken hebben met een beperkt budget. Ze willen daarom met zo weinig mogelijk lessen hun rijbewijs halen. Iedere rijles kost nu eenmaal geld. Hoe begrijpelijk ook, maar met een minimaal aantal lessen zijn zakken voor het examen, de daarbij behorende frustraties en alsnog extra kosten, regelmatig het gevolg. Het wordt dan examen rijden met de wens: "misschien slaag ik wel". Het ligt dan ook niet aan het CBR dat 60% van de kandidaten voor de eerste keer zakt... . En nogmaals: wat voor chauffeurs willen we op de weg?

RijschoolHUB zal altijd een eerlijk advies geven over het aantal lessen wat nog nodig is voor een goede slagingskans. Wil je tegen het advies in met minder lessen examen rijden dan mag dat uiteraard. Ook dan zal RijschoolHUB er alles aan doen om je zo examen-vaardig mogelijk te maken. Maar mocht je dan toch zakken... Hoe weet je dat je rijvaardig bent voor het examen? Zolang je tijdens het lessen nog fouten maakt waarop je zou zakken, ga er dan vanuit dat je deze fouten ook gaat maken tijdens het examen.

RijschoolHUB geeft parttime rijles. Daarom is RijschoolHUB beperkt in het aanbieden van lesmomenten en het plannen van toetsen en examens. Als je "even snel" je rijbewijs wilt halen, kies dan niet voor RijschoolHUB.

I'll teach you how to drive, let God control your life!